Se vores fantastiske knive fra japanske Moritaka – Foodgear Shop

Moritaka

Familien “Moritaka” har en lang og stolt tradition inden for den japanske smedekunst – en tradition, som stammer helt tilbage fra år 1293, hvor Kongouhyoueminamotono Moritaka var Smedemester for den buddhistiske præst ved Mt. Houman i Dazaifu, fukuoka. Hans efterfølgere fortsatte traditionen med at producere sværd til de buddhistiske præster på det samme sted i 13 generationer. I 1632 flyttede familien Moritake til Miyaji-machi, Yatsuhiro, Kumamoto sammen med den Feduale leder af Higo. I de følgende 13 generationer producerede familien sværd, Katana’s, til den buddhistiske hær.
 
De sværd, som blev produceret dengang, fik en helt unik status, da de i befrielseskampen var med til at bevare buddahood. For fem generationer siden ændrede smedemesteren “Chuzaemon Moritake” sit fokus og valgte i stedet at udnytte sine erfaringer og teknikker fra sværdproduktionen til at producere de køkkenknive, vi kender i dag. Selv den dag i dag smeder mesteren “Hamone Moritake” dog indimellem et sværd, “Katana”, for at holde de gamle traditioner og færdigheder ved lige, men langt den største produktion er i dag knive. En håndsmedet Moritake kniv er et kvalitetsprodukt med en 700 år lang historie og erfaring, som er lagt ned i stålet. Hvis man lukker øjnene og holder kniven op til øret, kan man svagt høre essen hvæse, armbolten klinge og munkene messe. Prøv selv!
 
Anbefalet af
Filters