Historien om Foodgear Shop startede i 2013, og har siden da vokset sig til en butik beliggende i Torvehallerne i København, hvor vi har specialiseret os i salg af håndlavede knive fra Japan. Virksomheden er oprindeligt stiftet af fiskehandler Tommy Raabo Fischer, men ejes og drives i dag af hans kone Therese Fischer. Foodgear er således i dag et resultat af en forkærlighed for gode råvarer og godt grej til dette. Butikken og webshoppen drives i dag af seks medarbejdere, der alle deler interessen for gode knive, og derfor står klar med personlige råd samt vejledning i hvad vores forskellige knive kan.

At sælge japanske knive er ikke bare blot at importere og sælge, for vi har at gøre med en kultur hvor relationer er af afgørende betydning for det at gøre forretning, og det er samtidigt et felt, hvor der i det senere år er opstået en stor efterspørgsel på verdensplan efter knive fra de bedste smedier. Vores sortiment i dag er således et resultat af de forhold vi har opbygget gennem rejser til Japan, hvor vi har fået lejlighed til at besøge de forskellige smedier og producenter – og på den måde opnået at få forhandlingen af deres varer.

Overordnet set kan vores udvalg groft kategoriseres i større japanske producenter, der ligger i direkte konkurrence med de etablerede europæiske mærker, som de fleste danskere kender og formentligt har knive liggende af hjemme i køkkenskuffen. Dertil har vi en forkærlighed for små familiesmedier, hvor produktionen er lille, men hvor kvaliteten og oplevelsen er helt i særklasse. Når du navigerer rundt på vores hjemmeside, kan du læse nærmere om de forskellige producenter, og hvad der kendetegner deres knive.

Det er vores opfattelse, at Foodgears eksistensberettigelse ligger i at tilbyde varer, man ikke umiddelbart finder mange andre steder, og i særdeleshed i at tilbyde råd og vejledning. Helt konkret betyder det, at når du besøger vores butik f.eks. får lejlighed til at prøve de forskellige knive vi har, idet vi altid gerne tager et udvalg af knive frem samt en masse gulerødder, du kan prøve at skære i. Vi bestræber os også på at favne alle niveauer – er du nybegynder indenfor dette spændende håndværk hjælper vi dig gerne med at finde en kniv, der passer lige præcist dig uden at du på forhånd behøver vide en hel masse. Omvendt vil vi også meget gerne tale om ståltyper og særligt de specielle typer, som familiesmedierne fortrinsvis bruger, hvis knive for dig lige som for os er en passion – og ikke bare er en kniv.

Derudover hjælper vi gerne med at få helt særlige varer hjem, såfremt du ikke finder det du søger hos. Vi har vores eget værksted hvor vi selv laver specialproduktioner, og så sliber vi gerne dine køkkenknive i vores butik i Torvehallerne. Alt dette kan du læse mere om ved de forskellige varer, vi har her på webshoppen – og så er du selvfølgelig mere end velkommen til at kigge forbi vores butik til en snak.

 

Foodgear Shop
CVR: 35416374
Torvehallerne H5-H6
Rømersgade 18
1362 København K
Telefon: 70 20 32 21
butik@foodgear.dk