Baggrund for smedene – Foodgear Shop

Baggrund for smedene

Om smedene: IVO

Sep 17 2014

IVO er vores portugisiske venner, der laver knive der kan holde til det meste, og hvor alle kan være med prismæssigt. Hos IVO er det ikke det gamle håndværk, der er det vigtigste, men dét at kunne levere gode knive til slagtere, fiskere, kokke og andet godtfolk rundt omkring i verden til en konkurrencedygtig pris og kvalitet.   IVO producerer deres knive af klassisk tysk stål, og forbinder det gode stål med den klassiske stil og moderne teknologi.   IVO har produceret knive i over 60 år, og det er hos dem du skal kigge, hvis du f.eks. skal bruge...

Læs mere

Om smedene: Kyocera

Sep 17 2014

Om Kyoceras knivafdeling kan man dårligt sige, at de er smede, da det er ikke meget stål, de står med i hænderne. Kyoceras knive er lavet af zicorniakeramik, og det er det, de har baseret hele sit store firma på. Alle ejer noget fra Kyocera om man ved det eller ej, for tilbage for ca. 60 år siden begyndte Kyocera at lave dette keramiske materiale til billedrør samt industriprintere, og efter dette fandt materialet endnu bredere anvendelse. I dag laver Kyocera en langt række komponenter og varer som du bevidst eller ubevidst bruger i din hverdag. Kyocera har omkring 60.000 ansatte på verdensplan, og...

Læs mere

Om smedene: Takayuki

Sep 16 2014

Takayuki er anført af mr. Doi, som er kendt over hele Japan for at lave nogle af de absolut bedste knive i Sakai. Vi er meget stolte af, at kunne præsentere disse knive i Danmark. Takayuki laver både knive i vestlig stil samt de mere traditionelle knive i de klassiske japanske ståltyper, men bruger dog også gerne f.eks. svensk stål.    Deres samarbejde med Naniwa, som laver de vildeste slibesten i verden, gør, at vi kan importere disse til Danmark uden at det behøver at være i vanvittige mængder. Når du først har prøvet en kniv fra Takayuki eller f.eks. Konosuke og slebet den...

Læs mere

Om smedene: MAC

Sep 16 2014

MAC er ejet og drevet af Mr. Kobayashi junior efter sin far, som formåede at drive firmaet meget langt. MAC bliver smedet i byen Sakai, Japan. MAC har en lang tradition for håndværket, som stammer helt tilbage fra smedningen af de gamle samuraisværd. Hver eneste kniv bliver stadigt håndslebet og kvalitetskontrolleret inden de forlader produktionen. MAC-knivene har et højt kulindhold, som holder skarpheden, mens chrom og molybdæn gør knivene korrosionsbestandige. MAC laver mange forskellige serier af køkkenknive, og her kan du få alt fra standard chef-serien op til de meget kostbare honyakismedede knive. Derfor kender mange mennesker MAC, og de er meget kendt...

Læs mere

Om smedene: KAI Shun

Sep 16 2014

KAI Shun er et japansk firma med stolte traditioner. Selvom de efterhånden har vokset sig store, holder de fast i gamle principper om det gode håndværk og det gode stål. Firmaet er ejet af Mr. koji Endo, som holder til på hovedkontoret i Tokyo. KAI får smedet deres knive hos Mr. ONO som driver smedjen i Seki, hvor deres knivsmedje ligger, og hvor de smeder langt størstedelen af deres knive. Onos datter er dog ved at blive kørt i stilling til at overtage virksomheden - som det ofte hedder sig i Japan, at enten søn eller datter gør dette.  ...

Læs mere

Side 1 af 2