Om smedene: Konosuke

Konosuke laver traditionelle japanske knive til det professionelle køkken. Firmaet blev startet i 1932 af Kenjiro Kawamura, og bliver i dag drevet af hans barnebarn Nobuyuki Kawamura (Stående yderst til venstre på billedet nedenfor) og oldebarn Kosuke Kawamura (anden fra venstre på samme billede). Det var en hård start, for firmaet blev jævnet med jorden under 2. verdenskrig i 1945, men deres drivkraft og stolthed for håndværket betød, at de igen åbnede i 1948.

Firmaet ligger i Sakai – knivsmedenes hovedstad - som er en forstad til Osaka. En køkkenkniv fra Konosuke er igennem flere kyndige hænder, før den er færdig og stål såvel som smedning, slibning og finish er i en klasse for sig.

 

Konosuke smeder typisk i de klassiske ståltyper såsom Aogami og Shirogami. Konosuke er bl.a. kendt for på sine honyakismedede knive at forme Hamonlinjen som mount Fuji. 

 

Hos Konosuke overleverer smeden knivbladet til sliberen, mr. Kadota, som sliber knivene. Herefter leveres knivene til Konosukes lille værksted, hvor Nobuyuki Kawamura sætter skæfter på, samt indgraverer og tjekker finishen. 

 

Vi er hos Foodgear meget stolte af at sælge de fantastiske knive fra Konosuke. Vi lærte firmaet Konosuke at kende, da vi overtog det danske firma Hocho, som havde importeret knive fra Konosuke i flere år. Da vi var i Japan i foråret 2014, besøgte vi naturligvis familien i værkstedet i Sakai. 

 

Se vores udvalg af Konosuke knivene her

 

 

 

 

 

 

Shop now

You can use this element to add a quote, content...