Spring til indhold

Kurv

Din kurv er tom

Mærker

KAI SHUN 

Kai Shun Knive Firmaet KAI Shun er ofte også blot kaldt Shun, som er en hentydning til det at leve i balance og harmoni.  

KAI er familieejet med mere end 100 år bag sig, og deres smedje har siden grundlæggelsen været placeret i byen Seki, som ligger vest for Tokyo. Seki har sammen med Kyoto i mange år været kendt som hovedstaden inden for stålarbejde og det var bl.a. her, man ofte fandt smedene der smedede de bedste og flotteste samuraisværd.

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

MAC

 

MAC bliver smedet i byen Sakai, Japan. MAC har en lang tradition for håndværket, som stammer tilbage fra smedningen af de gamle samuraisværd. Hver eneste kniv bliver stadig håndslebet og kvalitetskontrolleret inden de forlader produktionen. MAC-knivene har et højt kulindhold, som holder skarpheden, men er samtidigt rustfrie.

MAC laver mange forskellige serier af køkkenknive, og her kan du få alt fra den billige chef-serie op til de meget kostbare honyakiknive. Derfor kender mange mennesker MAC, og de er meget kendt blandt kokke som deres favorit.

 

 

 


 


 

Kyocera - Keramiske knive

Knivene fra Kyocera er lavet af teknisk keramik, som er en højteknologisk proces. Der benyttes en teknisk keramik som hedder Zirconia. Dette bliver pulveriseret og lagt i en støbeform og presset ved ca. 300 ton. Herefter bliver kniven zindret i en ovn ved 1000 grader celsius. Herefter skal kniven slibes, og dette foregår ad tre forskellige omgange, men kun i hånden.

 

Moritaka 

 

Familien “Moritaka” har en lang og stolt tradition inden for den japanske smedekunst – en tradition, som stammer helt tilbage fra år 1293, hvor Kongouhyoueminamotono Moritake var Smedemester for den buddhistiske præst ved Mt. Houman i Dazaifu, Fukuoka. Hans efterfølgere fortsatte traditionen med at producere sværd til de buddhistiske præster på det samme sted i 13 generationer.

Konosuke

 

Konosuke laver traditionelle japanske knive til det professionelle køkken. Firmaet blev startet i 1932 af Kenjiro Kawamura og bliver i dag drevet af hans barnebarn og oldebarn – Nobuyuki Kawamura og Kosuke Kawamura. Det var en hård start. Firmaet blev jævnet med jorden under 2. verdenskrig i 1945, men deres drivkraft og stolthed for håndværket betød, at de igen åbnede i 1948. Firmaet ligger i Sakai – knivsmedenes hovedstad.

 

IVO Cutlery 

IVO Cutlery er et portugisisk firma der har specialiseret sig i at lave produktionsknive til bl.a. slagere. Dette gør, at deres knive er billigere end så mange andre, men samtidigt er knive, der kan holde til at du bruger dem i mange timer, uden at du får vabler eller lignende.