Guides – Foodgear Shop

Guides

Historien bag japanske knive

Apr 25 2017 0 Kommentarer

(Billedet her er fra Moritaka, store dele smedningen foregår stadig ved håndkræft)   Historien bag Japan og japanske knive er meget lang. Her har vi kogt historien ned til de vigtigste punkter og vil give jer en gennemgang. I Japan har man en meget meget lang tradition for at smede, faktisk går håndværket helt tilbage til samurai-sværdet/Katanaen. Samuraierne kæmpede for kejseren og andre højtstående i det japanske samfund, dog gik man i omkring år 1780 over til at bruge andre våben til at forsvare sig med. Dette gjorde at mange af de smede der før havde lavet disse sværd skulle...

Læs mere

Vedligeholdelse af køkkenknive

Oct 31 2013 0 Kommentarer Tags: Køkkenknive, Vedligeholdelse

Vores knive er generelt lavet af stål med et højt kulindhold, og knivene kræver derfor lidt mere vedligeholdelse end andre stålknive. Den suveræne skarphed medfører, at knivene fortjener lidt ekstra pleje. Uden den rigtige vedligeholdelse kan knivene muligvis ruste, og miste deres skarphed. Hvis du følger de få simple råd til vedligeholdelse, øger du knivens performance. Når du bruger af knive med højt kulstofindhold som feks. knivene fra Konosuke, Moritaka, Fujii Hamono o.a. efterlader det en let patina i æggen. Denne kan udvikle sig til et smukt mønster, der vidner om mange gode stunder med god mad i selskab med familie...

Læs mere

Hvilket stål bliver brugt i knivene?

Mar 14 2017 0 Kommentarer

Det kan være svært at holde styr på de forskellige ståltyper som bliver brugt i knive. Vi har lavet denne oversigt der forklarer indholdet af forskellige emner i nogle af de mest brugte ståltyper i Japan. De mest traditionelle ståltyper er Aogami/blåt stål og Shirogami/Hvidt stål som begge ruster relativt let. Det blå stål er lidt svære at slibe op/tager lidt længere tid, dog holder det skarpheden lidt længere og ruster ikke helt lige så let i forhold til de hvide stål. Stålet som MAC bruger er oftest AUS 8 i deres "normale serier" og stålet som KAI Shun bruger...

Læs mere

Foodgear dræber knivmyterne

Jan 30 2017 0 Kommentarer

Der findes utroligt mange myter omkring knive og gennem denne række af videoer vil vi be- eller afkræfte de fleste af disse myter. Gæt selv med og se hvor mange du får ret i.   Hvad betyder et strygstål for kniven?   Hvad betyder antallet af lag for en kniv?   Hvordan bruger du kniven på et skærebræt?   Hvilke type skærebræt skal du bruge?   Hvilket strygestål skal du bruge?   Hvordan har knive det med opvaskemaskine?   Hvad er en santokukniv helt præcist?   Hvad er Laguiole?   Er japanske knive altid bedst? - Og til alt?   Vi...

Læs mere

Video-guide - Sådan bruger du et strygestål

Jan 29 2017 0 Kommentarer Tags: Vedligeholdelse

Det kan være svært at finde rundt i de mange gode råd der findes, for hvordan du bruger et strygestål. Her har vi lavet en kort video om hvordan du nemt og enkelt vedligeholder din kniv. Se også vores skrevne fremgangsmåde omkring slibning af knive her:

Læs mere

Side 1 af 2