Foodgear er blevet sponsorer for Kokkelandsholdet – Foodgear Shop

Foodgear er blevet sponsorer for Kokkelandsholdet

Jun 01 2016

FOODGEAR SOM NY SPONSOR FOR KOKKELANDSHOLDET: ”VI VED HVAD DET VIL SIGE AT FOLK INVESTERER I DEM”

Steffen Bach, der er medejer af og direktør i Foodgear, ved som tidl. kok og en del af Kokkelandsholdet, hvad det vil sige at være ung, aspiring og ambitiøs, drevet af den gode præstation og den evige konkurrence. Af samme årsag ved han også
hvad det vil sige at folk investerer i én

Når de bedste kokke i landet er samlet på Det Danske Kokkelandshold for at forsvare Danmarks gastronomiske ære, er det med drivkraft og vilje til at vinde i den ene hånd og en kniv fra Foodgear i den anden. Foodgear er nemlig ny sponsor for Kokkelandsholdet - en aftale der indebærer at kokkene får sponsoreret knive de kan bruge til at træne med, men måske allervigtigst som de kan bruge til konkurrencer.

Det er ikke de sædvanlige knive fra den lokale isenkræmmer, der er tale om. Foodgear importerer og distribuerer udvalgte håndsmedede japanske knive fra små familieejede virksomheder i Japan - og efter at have have handlet med dem over en årrække, har Foodgears ejere Steffen Bach, Tommy Lund og Henri Lee ikke kun oparbejdet et stærkt netværk med de japanske smede, men også et dybt venskab. I dag er de således på fornavn med den enkelte knivsmed, det være sig mr. Keijiro Doi fra Takayuki eller mr. Nobuyuki Kawamura fra Konosuke. Det er kvalitetsknive fra bl.a. de firmaer, der får kokke og kendere til at lægge vejen forbi Foodgears butik i Torvehallerne.

”Vi er stolte over at landets topkokke vælger os”, fortæller Steffen Bach, medejer af og direktør i Foodgear, og som tidl. kok og en del af Det Danske Kokkelandshold fra 2008-2012, er det vigtigt for ham at give noget tilbage. ”Jeg har selv været på holdet, så jeg ved hvad det betyder at have gode knive”. Tommy Lund supplerer: ”Som knivimportør kan vi give dem noget ingen andre kan, hvilket er en oplagt mulighed for os i forhold til at hjælpe dem, der er på holdet nu. Af samme årsag hjælper vi også Morten Falk i forbindelse med Bocuse d’Or. Vi er glade for at eliten af kokke kommer til os og vi går meget op i at hjælpe der, hvor vi kan”. Men det er ikke hele forklaringen.

Når Steffen Bach siger at han ved, hvad det vil sige at være ung, aspiring og ambitiøs, er der noget om det. Det startede med at Tommy Lund modtog et velformuleret brev fra en kokkeelev, der søgte et sponsorat på nogle knive: ”Han lød som en fornuftig og energisk fyr, der ville frem i verden. Ham ville jeg gerne sponsere - og jo mere han vandt, jo flere knive fik han”. Resten er historie og i dag er fyren direktør i hans firma.

Kokkeeleverne Mathias Vigsø og Mathias Marcus Jensen fra Munkebjerg Hotel i Vejle har som en del af Det Danske Kokkelandshold allerede modtaget deres knive. ”Vi er glade for at Foodgear har lyst til at sponsorere unge kokke, da vi mener at kokken ikke er bedre end sit redskab. Et sponsorat som dette gør livet som konkurrencekok meget nemmere og sjovere at være med”, fortæller de begejstret og lægger ikke skjul på deres iver efter at komme i gang med DM efter de vandt prisen som Årets Elevteam på Hansenberg i Kolding sidste sommer.

Det glæder Steffen Bach, der tog springet fra kokkeverdenen til knivverdenen i 2013. ”Som ung kok betyder det meget at folk investerer i én, det ved jeg fra mig selv. Man har brug for brændstof, når man brænder for den evige konkurrence og her kan vi virkelig gøre en forskel med Foodgear.“

 

Om Foodgear

Foodgear er grundlagt af Tommy Lund i 2008, og ejes i dag af ham, Steffen Bach og Henri Lee. Steffen Bach er tidl. kok på bl.a. Geranium og var på Rasmus Kofoeds vindende Bocuse d’Or-hold i 2011. Henri Lee er kok, forfatter til flere kogebøger og medejer af fiskebutikken Hav sammen med Tommy og Kaj Hilfling. Tommy, Steffen og Henri lægger ikke skjul på at de er knivnørder og har det til fælles at de lever og ånder for det gode håndværk. Foodgear har butik i Torvehallerne, hvor de har ligget siden åbningen i 2011. Foodgear importerer og distribuerer japanske håndsmedede knive, og forhandler bl.a. Kai, Mac, Kyocera, Shun, Takayuki, Konosuke, Fujii Hamono og Moritaka. Foodgear tilbyder desuden slibning af knive, workshops og foredrag m.m.

 

 

Om Det Danske Kokkelandshold

Det Danske Kokkelandshold består af et juniorhold (under 23 år) og et seniorhold. Man aflægger prøve og bliver udtaget til holdet. Når man passerer 24 år har man mulighed for at aflægge prøve til seniorholdet. Seniorholdet er som udgangspunkt sat for en periode på 4 år, men der kan komme løbende udskiftninger, da målet er at stille med det stærkeste hold. Deltagelsen er ulønnet og deltagerne bruger en stor del af deres fritid på at træne og deltage i holdkonkurrencer for kokke såsom DM, OL og VM.