Hvilket stål bliver brugt i knivene? – Foodgear Shop

Hvilket stål bliver brugt i knivene?

Mar 14 2017 0 Kommentarer

Det kan være svært at holde styr på de forskellige ståltyper som bliver brugt i knive. Vi har lavet denne oversigt der forklarer indholdet af forskellige emner i nogle af de mest brugte ståltyper i Japan.
De mest traditionelle ståltyper er Aogami/blåt stål og Shirogami/Hvidt stål som begge ruster relativt let. Det blå stål er lidt svære at slibe op/tager lidt længere tid, dog holder det skarpheden lidt længere og ruster ikke helt lige så let i forhold til de hvide stål.
Stålet som MAC bruger er oftest AUS 8 i deres "normale serier" og stålet som KAI Shun bruger minder meget om VG-10, det er dog videreudviklet og er blevet givet navnet VG-MAX
Overblik over knivstål
Kulstof/Carbon er det som er det vigtigste stof når vi snakker køkkenknive, det gør at knivene er relativt nemme at slibe op og holder sig skarpe længe. Når man nærmer sig 1,0 % Carbon vil stålet ikke længere kunne betegnes som rustfri, men mindre man tilsætter emner som feks Molydenum som modvirker rust.
Emner som feks Tungsten gør at kniven bliver mere hårdfør, noget som MAC bruger i nogen af deres knive, bl.a. i deres Ultimate-serie.
Har du spørgsmål til ståltyper o.l. så er du altid velkommen til at kontakte os.


← Ældre posts Nyere Posts →

Skriv en kommentar

Venligst note: Din kommentar skal godkennels inden den vises